Wanneer u een mondmasker over uw neus en mond draagt, helpt de gezichtsbedekking te voorkomen dat sommige van uw ademhalingsdruppeltjes ontsnappen.

Dit zijn kleine stukjes speeksel of slijm die ontsnappen terwijl je:

Hoesten, Lachend, schreeuwen, Zingen, niezen, Praten en Ademen

Als je corona hebt, hecht het virus zich aan de druppeltjes en kan het zich verspreiden naar andere mensen om je heen. Maar als je een mondmasker draagt, kunnen er minder druppeltjes ontsnappen en anderen besmetten. Het doel van het dragen van een gezichtsmasker is om anderen te beschermen tegen het krijgen van corona van u als u ziek bent, maar u krijgt ook bescherming als maskerdrager. Als u een barrière hebt tussen u en mogelijke ademhalingsdruppels van andere mensen om u heen, verkleint u de kans op het inademen van verontreinigde deeltjes.

Dus als het gaat om het dragen van twee gezichtsmaskers in plaats van één, is het logisch dat meer dekking meer bescherming betekent. Het komt steeds vaker voor dat mensen chirurgische maskers dragen onder bijvoorbeeld stoffen maskers. Het chirurgisch masker biedt een hoger beschermingsniveau, terwijl het stoffen mondmasker een tweede barrière vormt en een esthetisch doel dient. Net als een modeaccessoire, maar dan een die ook dienstdoet als veiligheidsvoorziening.

medisch-mondkapje.nl

dgmondmasker.nl